MAPLE DALE GOLFKLUBBOR

Om oss

Om oss

Idag finns Maple Dale Country club i många delar av världen men ursprungligen kommer Maple Dale Country Club från Delaware och har en lång historia sammanflätad med Delaware. Marken var känd som Virgin Choice när Jane Bartlett tog upp det 1681. Originalet, daterat 1684 och undertecknat av William Penn, tilldelades John Reynolds “Foxhall i County of Kent”. Det köptes senare 1708 av Owen David från Wales med sin svärfar, inkluderade Foxhall Tract ett landområde från Hazletville Road norrut till Denney’s Road.

År 1922 konstruerade Daniel O. Hastings en trehåls golfbana på sin egendom, känd som Maple Dale Farm, som ligger på hörnet av Route 8 och Kenton Road. Utökad till nio hål och designad av R. H. Johnson från Wilmington, hyrdes banan av en nybildad golfklubb.

1967 köpte styrelsen den nuvarande 158 hektar stora tomten och byggde en artonhåls golfbana, klubbhus, pool och tennisbanor. De första nio hålen öppnade 1969, de återstående hålen vid 1970. Det var Russell Roberts från Silver Springs, Maryland som byggde den golfbanan. 1996 fördubblades kapaciteten av en totalrenovering och utbyggnation av klubbhuset. Terry Jackson var arkitekten med projektledningen utförd av styrelseledamöterna Dan Krausz och Larry McAllister.

Idag använder Maple Dale Country Club sin växande regionala framträdande plats för att vara värd för ett antal viktiga sociala evenemang varje år, samt erbjuda några av de bästa golfbanor som finns i området.